Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 155 гаснене на студен двиг. или колебае обороти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 155 гаснене на студен двиг. или колебае обороти.

Здравейте и благодаря за споделените знания.
    Карам от 5 год. Алфа155 1.8т.с..Имам проблем при палене на студен двиг.,понякога угасва,а друг път колебае обороти от 500 до 1800 и стабилизира след 10-тина секунди.В случаите като угасне на следваштото запалване заковава оборотите както трябва на 1400.Сменил съм гумените преходници на колекторите,моторче за празен ход сменено,вакууми и гумени маркучи сменени,(не диша въздух).
    Alfa Romeo 155,1.8ts,8v
    Alfa Romeo 159 1.9JTDM 16V,06

не мисля че 1400 оборота са нормални.колкото и да е студено!!!! моята повече от 1100-1200 не държи
    155 1.7 94 g.

Comment

Първоначално публикувано от koko155
      не мисля че 1400 оборота са нормални.колкото и да е студено!!!! моята повече от 1100-1200 не държи
      Е къв е проблема да държи 1400 на смукач

Иначе колега само студена ли го прави или и като загрее ги колебае
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

За гасненето на студен двиг.

Бобо здравей.Гасненето го прави само при първото запалване на студен двиг.,след повторното жрътване пали и държи бетон обороти,а в случаите ако не угасне започва да колебае за около 10 сек.
        Alfa Romeo 155,1.8ts,8v

Comment

Re: За гасненето на студен двиг.

Първоначално публикувано от vladimirrrr
          Бобо здравей.Гасненето го прави само при първото запалване на студен двиг.,след повторното жрътване пали и държи бетон обороти,а в случаите ако не угасне започва да колебае за около 10 сек.
          Подобен проблем (но не точно същия) се наблюдава и при мен и при един мой колега (155 ТС 1.8 ). Само че при мен не гасне колата а се получава един срив на оборотите за около 1 сек и после е ОК. Мисля, че това е нужното време за отреагирането на моторчето за празен ход. Забелязал съм, че това явление се среща само зимата. Ако колата не е палена по-дълго време, си мисля, че е възможно двигателя да изгасне, ако моторчето за празен ход (МПХ) не успее да отреагира на време.
          Моето обяснение е, че когато се прибираш вечерта то работа (примерно), загасяш двигателя, който е с температура около 90градуса и съответно МПХ е в позиция максимално отворено. Сутрин, студен двигател, палиш и... докато МПХ отреагира да притвори клапата, влиза повечко студен въздух, с висока плътност (поради ниската температура) и сместа е твърде бедна и съответно оборотите падат... Когато МПХ отреагира на променените условия и успее да регулира потока на въздуха - всичко вече си е ОК...
          Та в заключение си мисля, че бедата не е голяма... Но можеш да направиш все пак едно почистване на МПХ - справка в "Технически справочник" има една много добре илюстрирана тема от колегата pr00f
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Такаа колегата ми звънна и се разбрахме, но все пак не е от моторчето Моторчето на колегата е сменено и е почистено

Първо моторчето при всяко връщане на контакта се рекалибрира и стои в едно и също полужение Второ му требат некви наносекунди да реагира

Според мен проблема е че при студена кола с кофти свещи, които студени се чудата ко да прават се получава тоя ефект В момента в който загреят няма ядове
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Сега понеже тоя проблем го има и при по-новите ТС там наистина виновно е моторчето в 90% от случейте

Сега за един друг проблем особенно валиден за коли които са с газ или метан - проблема възниква от там че като карате на газ бензиновата помпа върти постоянно и възвратния клапан на горивото се преебава, съответно като загасите колата бензина се връща в резервоара и така колкото повече стои колата толкова по трудно качва бензин и пали след това

Друго се не сещам засега
              sigpic

Comment

Решен е проблема с гасненето.

След като говорих с Бобо,който ме посъветва да погледна свещите,които са Golden Lodge(впрочем Бобо бе категоричен докато чу каква е марката на свещите).И така отвих моите уж оригинални свещи(на 5хил.км.от прехвален магазин)и бяха черни като негри и осемте.Смених ги в случая със Champion изчаках до сутринта запалих и о-о-о чудо мотора закова 1400 оборота без да се двоуми.А на топъл двиг.е по-пъргава.Заключението за мен свещти Golden Lodge в наши дни пълен биклук,а на Бобо може да се разчита.
                Alfa Romeo 155,1.8ts,8v

Comment

[quote="Bobo"]

Сега за един друг проблем особенно валиден за коли които са с газ или метан - проблема възниква от там че като карате на газ бензиновата помпа върти постоянно и възвратния клапан на горивото се преебава, съответно като загасите колата бензина се връща в резервоара и така колкото повече стои колата толкова по трудно качва бензин и пали след това

Май и аз имам такъв проблем- та да ме просветлиш каде се намиро тоя клапан и как се проверява дали работи , ромонтира ли се ....... Благодаря.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Re: Алфа 155 гаснене на студен двиг. или колебае обороти.

Първоначално публикувано от vladimirrrr
                    Здравейте и благодаря за споделените знания.
                    Карам от 5 год. Алфа155 1.8т.с..Имам проблем при палене на студен двиг.,понякога угасва,
                    Ей това го имах до преди 2 месеца, но слагах 2 пъти STP в бензина. Сега в студа не ми гасне така, но въздушният ми филтър е на 12000км вече. До няколко дни ще го сменя и ще пиша как е положението. От филтър на голям пробег / позадръстен/ се променя сместа .Като го сменя и пак започне да гасне значи не ми е наред сместта при палене.
                    За вървене няма проблеми и преди и сега.
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
                      Първоначално публикувано от Bobo

Май и аз имам такъв проблем- та да ме просветлиш каде се намиро тоя клапан и как се проверява дали работи , ромонтира ли се ....... Благодаря.
                      Колега имах предвид 16 клапановите но дори и на тях този клапан не се ремонтира защото се намира вътре в помпата и се сменя с нея
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA

Колега имах предвид 16 клапановите но дори и на тях този клапан не се ремонтира защото се намира вътре в помпата и се сменя с нея
                        биридчед и на верижните клапана е у помпата и не се ремонтира и ако не работи просто колата пали с мааалко по дълго въртене на стартер нищо повече клапана се проверява с манометър монтиран на горивната магистрала след няколко часа налягането не трябва да е паднало и колегата ...пепи-2алфа.. не е прав че заради карането на газ се прецаква

Comment

Working...
                        X